Sommige mensen slapen liever in totale duisternis, en sommigen kunnen hun ogen gewoon niet sluiten als ze geen bedlampje of nachtlampje aan hebben.

In slaap vallen met een helder nachtlampje lijkt misschien ontspannend, maar in feite kunnen deze schijnbaar onschadelijke lichten jouw gezonde slaap belemmeren.

Volledige duisternis maakt het gemakkelijker om in slaap te vallen, terwijl je je voorbereidt om naar bed te gaan, alle felle lichten uitdoet en een subtiel nachtlampje aan laat als je bang bent in het donker, als je eenmaal in bed ligt, is het echter raadzaam om het licht uit te doen of om een slaapmasker te krijgen.

Door een slaapmasker te dragen, kun je al deze opdringerige lichten buiten houden. Dit creëert vervolgens de perfecte omgeving voor jouw hersenen om melatonine te produceren. Met meer melatonine in jouw systeem, heeft je minder kans op slaapstoornissen.

Duisternis bevordert ontspanning en stimuleert de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons helpt gemakkelijker in slaap te vallen.

Slapen in de duisternis helpt bij depressie, met andere woorden, ons lichaam weet niet hoe laat het is om naar bed te gaan, en ons lichaamsritme is verstoord, wat leidt tot mentale onbalans en mogelijk depressie.

Door minder te slapen, kunnen jouw hersenen slechte beslissingen nemen. Het verzwakt de activiteit in de frontale kwab van de hersenen, de plaats van besluitvorming en impulsbeheersing. Slapen in het donker houdt je fit! Dit gebeurt omdat licht de biologische ritmes en metabolische parameters van het lichaam verandert.

Het is niet verrassend dat de meeste kinderen meestal met licht aan slapen omdat ze bang zijn in het donker. Een goede gewoonte aanleren is belangrijk voor zuigelingen en kinderen omdat het een directe invloed heeft op de mentale en fysieke ontwikkeling.

Onze tips voor een gezonde slaap.

Hoewel we duisternis meestal associëren met nachtmerries, is totale duisternis in de slaapkamer het geheim van een goede nachtrust, maar dit alles kan worden opgelost met een comfortabel slaap maskertje en een nachtlampje.