Een fruit of groenteschotel is een mooie presentatie van groente of fruit voor een feestje, borrel of gewoon voor thuis.
Het is ook een geweldige aanmoediging om jouw kinderen meer fruit en groenten te laten eten en een gezondere snackoptie aan te bieden.

Iets er goed uit laten zien, smaakt eigenlijk ook beter.

Hier zijn een paar trucs die je kunt gebruiken om het er heerlijk uit te laten zien.

De kleurrijke weergave van fruit, bessen en meloen ziet er altijd zo uitnodigend uit. Er zijn zoveel kleuren, vormen en variëteiten dat het elke gast of kind zeker zal verleiden.

Wat is het beste fruit of groente om te gebruiken? 

Vers seizoensfruit of -groente passen het beste bij jouw gezonde dienblad. Bekijk jouw plaatselijke fruit- en groentestalletjes of supermarkt. Ervoor zorgen dat je groenten en fruit vers, rijp en smaakvol zijn, is de sleutel tot het maken van een geweldige kom die door iedereen zal worden verslonden. Zoek naar verschillende soorten en streef naar een regenboog aan kleuren.

Vruchten voor een verse fruitschotel 

Meloenen - ze zijn steviger, dus een uitstekende basis voor de zachtere bessen en vruchten.

Tropisch fruit - de top van een ananas kan worden toegevoegd voor de hoogte, terwijl drakenfruit er levendig uitziet.

Bessen - dikke, rijpe, sappige bessen zijn altijd een winnaar op een fruitschaal.

Kruiden - vooral munt, maar een paar lange takjes rozemarijn kunnen ook goed werken. Ze zien er zo mooi uit op de fruitschaal en eetbare bloemen, ze voegen meer kleur toe en zien er zo mooi uit.

Groenten voor een verse groetenkom

Kies een variëteit van ongeveer 3-5 groenten, afhankelijk van de grootte van je kom. Kies voor de variatie zachte groenten en stevige knapperige groenten.

Paprika, Broccoli, Wortels, Selderij, druiventomaten, Komkommer, Groene bonen, Radijsjes

Andere groenten die geweldig zouden zijn: asperges, olijven, erwten.

Groentegerechten gaan altijd goed samen met een heerlijke hummusdip.

INTERESSANTE IDEEËN VOOR FRUIT EN GROENTE KOM OM TE SERVEREN

Leg het fruit en de groente op mooie fruit- en groentevormige borden.
Gebruik uitgeholde ananas of kokosnootschalen voor extra interesse. Voeg eetbare bloemen en takjes munt toe. Zorg ervoor dat er een kom of prullenbak is zodat gasten pitten, stengels of kafjes kunnen weggooien.

PRESENTATIE TIPS

Verdeel kleuren zodat er variatie is, zoals een regenboog.

Voeg stevigere groenten en fruit toe, zoals meloen, wortelen eerst en stapel zacht fruit en groenten er bovenop.
Voeg hoogte toe met een tros druiven of ananas.

ANDERE IDEEËN VAN DE FRUITSCHOTEL

Serveer het op een speciaal bord of taartplateau. Voeg iets speciaals toe, takjes munt of eetbare bloemen. Voeg ook wat komkommerwater of aardbeienwater toe, in een koele dispenser waardoor je tafel opvalt

Onthoud ook dat overgebleven fruit en groenten kunnen worden ingevroren of gebruikt in smoothies of andere recepten.