Dit is de ultieme gids voor het vinden van het perfecte cadeau voor iedereen.

We weten allemaal dat Kerstmis en Sinterklaas de mooiste tijd van het jaar is, maar soms kan het ook de meest vreselijke tijd van het jaar zijn.

Je weet waar ik het over heb. Cadeau winkelen.

'O, ik heb niets nodig', zegt je vrouw. Maar je weet dat dat niet waar is. Dan zijn er je vrienden, ouders, schoonouders en meer. Je zou ze kunnen vragen wat ze willen, en als je echt geluk hebt, zullen ze je precies vertellen en je kunt het gaan kopen, maar dat haalt alle romantiek uit het evenement en maakt het behoorlijk onpersoonlijk. En je wilt absoluut niet je toevlucht nemen tot het kopen van de dvd van Transformers 2 bij Mediamarkt, omdat deze op Black Friday te koop was voor €3, samen met een heleboel andere verouderde en teleurstellende films.

  1. Maak van het cadeau een evenement. Wees creatief met de verpakking! In plaats van ze gewoon een cadeau in gewoon inpakpapier te geven, beschouw de cadeau-ervaring als een evenement - en je wilt ervoor zorgen dat ze ervan genieten. Verberg zijn geschenk en stuur hem op een speurtocht om het te vinden. In plaats van hem alleen een cadeaubon te geven, verberg je een geheime boodschap in een Twilight-boek dat hem naar de cadeauboncode stuurt. Of naai haar cadeau in een gigantische opgezette haai, zodat ze er een operatie aan moet doen om het eruit te krijgen. En onderschat nooit het pure plezier van het uitpakken van cadeautjes. Soms kan kwantiteit kwaliteit betekenen, wanneer het een stel kleine individueel verpakte items zijn.

  2. Geef nu letterlijk een ervaring.  Ze houdt van Les Mis, maar heeft het boek en de film en de filmposter al? Koop kaartjes voor haar om de show te zien. Een van mijn favoriete cadeaus aller tijden die ik heb gezien, was een stapsgewijze mysteriegids die de giftee naar een restaurant stuurde, een diner voor hem kocht en voor hem en zijn date betaalde om in de speelhal te spelen.

  3. Maak een lijst van alle dingen waarin de persoon geïnteresseerd is en die bepalen wie ze zijn. Maak deze lijst lang - besteed minstens twee volle minuten aan het opschrijven van zoveel mogelijk dingen. Brainstorm nu over iets dat bij elk item op die lijst past, klein of groot. Je hoeft niet al die geschenken te geven, maar je zult op een aantal coole ideeën komen die je anders niet zou hebben, en als je er een paar combineert, zal je giftee waarderen hoe persoonlijk en attent je was. Een man die aan een depressie lijdt, van sciencefiction houdt en ook geïnteresseerd is in mannenmode, kreeg een potentieel levensveranderend geschenk dat perfect op hem was afgestemd. Iemand die van spek houdt, heeft een jaar lang een gastronomisch spek-van-de-maand-abonnement gekregen. Jazeker.

  4. Kijk naar het verleden. Misschien is iemand op je lijst onlangs afgestudeerd aan de universiteit en kun je zijn diploma inlijsten om te laten zien. Een van onze deelnemers aan de cadeau-uitwisseling ontving een schilderij van haar hond die het jaar ervoor was overleden. Laat ze hun jeugd herbeleven. Een deelnemer, wiens broer zijn Nintendo 64 had verkocht, kreeg een andere.

  5. Vraag jezelf af wat die persoon nodig heeft. Ik weet wat je zegt. Hou op. Ze hebben WEL iets nodig. De sleutel is om breder te denken. Wat heeft een superdrukke succesvolle zakenman nodig? Tijd waarschijnlijk. Er zijn talloze producten om mensen te helpen hun leven efficiënter te leiden. Je zou zelfs andere mensen die je kent kunnen vragen wat hun professionele tips zijn. Heb je een zus op de verpleegschool? Stel een overlevingspakket voor leerling-verpleegkundige samen! Door op een meer algemeen niveau te denken, kun je buiten je normale, beperktere kijk op die persoon komen.

  6. Ga wat stalken. Als al het andere faalt, stalken. De meeste mensen hebben een verlanglijst op Amazon, en ze zullen behoorlijk verrast en opgetogen zijn als je op de een of andere manier precies datgene hebt gevonden dat ze wilden zonder het zelfs maar te vragen - en dat ze misschien zelfs zijn vergeten dat ze het zelf wilden. Kijk door hun Facebook-geschiedenis voor aanwijzingen. Als ze een redditor zijn, kun je zien wat voor soort dingen ze eerder hebben gepost en becommentarieerd, en ze kunnen ook een verlanglijstje hebben op de reddit-marktplaats.

  7. Maak ze aan het lachen. Geef niet zomaar een Kindle. Geef je gekke liberale vriend een Kindle verborgen in een kopie van de autobiografie van Sarah Palin. Ken je iemand die van aardappelen houdt? Geef hem er 22 kilo van. Of geef een grappig gadget van Coolecadeau.nl

  8. Voeg een beetje van jezelf toe. Maak het persoonlijk op een andere manier - gepersonaliseerd van jou in plaats van voor hen. Maak een kunstwerk, schrijf een liedje, brei een sjaal - je snapt het idee. Combineer dit met een (of meerdere) van bovenstaande suggesties voor een ultra-gepersonaliseerd cadeau.

  9. Wees liefdadig. Oké, dus iemand op je lijst heeft ECHT alles wat hij of zij nodig heeft? Ik geloof je niet, maar dat geeft niet, want er zijn veel andere mensen die niet alles hebben wat ze nodig hebben. Zoek iets waar ze gepassioneerd over zijn en doneer dan aan dat doel. Heeft ze vrijwilligerswerk gedaan in Haïti? Doneer aan het goede doel waarmee ze daarheen ging. Is hij een hondenliefhebber? Doneer aan een dierenopvang. Er zijn duizenden liefdadigheidsinstellingen die tieners helpen van de straat af te komen, kanker te genezen, drugsverslaafden te rehabiliteren, te vechten voor de reproductieve rechten van vrouwen en meer. Doe een gift aan een zaak die er toe doet in hun naam.