Het is de eerste keer dat hij Vaderdag viert, dus je wilt dat het onvergetelijk wordt. Hij zou erop kunnen aandringen dat het gewoon een 'Hallmark-vakantie' is, maar laten we je verzekeren dat je man op zijn grote dag erkend, gewaardeerd en bewonderd wil worden.

Bekijk deze ideeën die hem gegarandeerd doen stralen van trots.

1. Laat hem wat ZZZ's halen

Een nieuwe vader zijn betekent vaak dat je in het weekend moet uitslapen. De kans is groot dat je man de hele week hard werkt (net als jij!), En hoewel hij het heerlijk vindt om vader te zijn, mist hij waarschijnlijk de dagen dat hij op zondagochtend in bed kon liggen. Dus voor Vaderdag (ook zaterdag, als je je heel genereus voelt), laat je man zo lang snoozen als hij wil. We garanderen dat hij er schattig uit zal komen met het bedhoofd en in de beste stemming die hij in lange tijd heeft getoond.

2. Geef tijd cadeau

Zoals je wel weet, toen je drie werd, ging 'ik'-tijd uit het raam. Hij is er waarschijnlijk nog steeds beter in dan jij, mama, maar hey, het is zijn dag. Neem de baby mee naar de winkel of maak een wandeling, en laat hem een ​​paar uur ononderbroken groenten voor het spel en met zijn telefoon buiten spelen.

3. Maak zijn favoriete maaltijd

Het bevat misschien drie soorten kaas en een half pond spek, maar op Vaderdag is het liefste wat je kunt doen de hele aderverstopping opkoken en het met een glimlach serveren. En er mogen absoluut geen opmerkingen worden gemaakt over cholesterol of calorieën.

4. Laat de baby iets voor hem "maken"

Besteed wat tijd aan het maken van iets voor je man dat "van" de baby kan zijn. Zoek op Pinterest naar "Vaderdagambachten" en je wordt beloond met een schat aan gemakkelijke ideeën, van de smakelijke (een gepersonaliseerde en goed gevulde koekjestrommel) tot de zoete (een sleutelhanger met liefdevolle berichten) tot de grappige (stropdassen versierd met zowat alles). Door het van de kleine te schenken, verontschuldigt je zich handig voor eventuele mislukte knutselwerkjes die je onderweg misschien hebt gehad, ha!

5. Koop een paar bijpassende T-shirts voor vader/baby

Laat hem de hele dag opscheppen over zijn vadertrots met een superschattig T-shirt met tekst en een bijpassende baby-onesie zoals deze set van Amazon. Ook verkrijgbaar: "Super Dad/Super Baby", "Couch Potato/Tater Tot." "Big Kid/Little Kid" en "Sleep Depriver/Sleep Depriver."

 6. Geef hem een ​​leuk gadget

De belangrijkste rol van elke vader is om komische verlichting en tijdverdrijf te bieden die geen grotere waarde hebben dan lollig plezier. Help hem deze rollen te vervullen door hem een ​​klassiek 'jongensspeelgoed' te schenken, misschien een van die op afstand bestuurbare helikopters van de kiosken in het winkelcentrum, of een set langeafstandswaterpistolen. Het is tenslotte gedeeltelijk het kind in hart en nieren dat hem zo'n goede vader maakt.

7. Vertel hem dat hij wordt gewaardeerd

Het kan moeilijk zijn als je druk bezig bent met de zorg voor een baby om de tijd te nemen om te waarderen wat je man voor jullie beiden doet. Laat hem op zijn dag weten hoeveel je hem bewondert en het geweldige werk dat hij als vader doet. Schrijf het op een kaart om het een extra boost van oprechtheid en uithoudingsvermogen te geven.

8. Ga op gezinsavontuur

Pak je kleintje in en ga op pad voor een activiteit naar keuze. Een familiewandeling, trektocht, fietstocht, een voetbalwedstrijd, een roadtrip naar die nabijgelegen toeristenval die hij altijd al wilde zien: het maakt niet uit wat het is, als je het maar samen doet.

9. Plan een romantische date

Hij vindt het heerlijk om vader te zijn, maar hij houdt nog meer van jou. Het is waarschijnlijk een enorme aanpassing voor hem geweest om al die pre-baby tijd alleen met jou te verliezen (samen rondhangen terwijl de baby slaapt is gewoon niet hetzelfde). Dat maakt een date night een geweldig, zij het enigszins ironisch, Vaderdagcadeau. Neem hem mee naar zijn favoriete restaurant en verwen hem met onverdeelde aandacht, zoals je deed voor het ouderschap.

10. Maak een momentje

Of je nu het gezicht van je baby op een mok plakt of het op een telefoonhoesje screent, het maken van een fotomomento van zijn eerste Vaderdag is een lieve, ietwat slordige manier om te herkennen wat een geweldige papa hij blijkt te zijn. Hij zou kunnen doen alsof hij niet van plan is om zijn kalender met het thema 'World's Greatest Dad' op kantoor te laten zien, maar hij zal dat absoluut doen, en hij zal dat met trots doen.